top of page
Svartepetter

er artistnavnet til Jo Anders Johnsen. Født 14.01.1982.Oppvokst på Heer i badebyen Drøbak. I 2004 bygget han, og det som senere ble cracklabfamilien, ett musikkstudio, i  kjellerstua av det som på det tidspunktet var hans leilighet, i Osterhausgate i Oslo.

 

Musikkstudioet ble døpt "Cracklab" og har fødselsdag ett sted rundt 2004. Der holdt det til ett par år, før det siden ble flyttet til prinsensgate 6, hvor de har holdt til fram til 2011.

 

I 2012 flytter de til nye lokaler på Aleksander Kjellands plass. Studioet har i alle år vært ett kollektiv for vokalister og musikere fra alle sjangere, med hovedvekt på hiphop musikk. I dag brukes studioet til produksjon av alle typer lyd. De komponerer musikk, skriver tekster, spiller inn lydbøker og hørespill, arrangerer utdrikningslag, prodsuerer russelåter, skriver og spiller inn låter for andre artister, arrangerer konserter, lager musikk for reklame og film, osv. Svartepetter er selv låtskriver, rapper, produsent, lydmann, forfatter, surkålpoet og korrekturleser. Han har vunnet priser som artist, og blitt tildelt forfatterstipendiater fra statens kulturråd. I 2012 gir han ut norges- ,og kanskje verdens første lydbok i rapform, og blir med dette kanskje også norges første rapper til å debutere via forlag istedenfor plateselskap.

Svartepetter begynte sin rapkarriere sammen med tromsø-rapperen "Oter". Sammen utgjorde de rapduoen "Dobbel dose".
I dag er Svartepetter mer allsidig enn noensinne, kjent for sine spesielle låt-temaer og nyskapende tenkning. I tillegg har han spesialisert seg på historiefortelling i rapform.

Svartepetter.jpg
bottom of page