top of page
Anita Skorgan
 

Folkekjære Anita Skorgan har i over fem tiår berørt mennesker med sin sang som kommer rett fra hjertet, og den drevne låtskriveren legger alltid stor vekt på selve formidlingen og kommunikasjonen hun har med publikum på både konserter og innspillinger. 

I 2019 ble Skorgan tildelt Kongens fortjenstmedalje for sin musikalske arv, og ble senere samme år innlemmet i Rockheim Hall of Fame sammen med Finn Kalvik og TNT. 

I år 2020 er Anita Skorgan fortsatt høyaktuell, blant annet på veien med den hyllede konsertserien «Veien Hit – musikken og menneskene som formet meg»

De syv første årene av sitt liv var Anita bosatt i Sverige, inntil hun og familien flyttet til Oslo, hvor hun fortsatt har sin base. Hun har bakgrunn fra NRKs pikekor og medvirket i ballettsyngespillet Lille Idas blomster, som ble sendt på NRK i 1968. Hun representerte Norge i Eurovision Song Contest i 1977 med «Casanova» og i 1979 med «Oliver». Skorgan har gitt ut en rekke egne plater samt vært låtskriver for andre artister, blant annet vant Karoline Krüger den norske finalen i Melodi Grand Prix i 1988 med Skorgans låt «For vår jord». 

Anita Skorgan vant også Spellemannprisen for årets popplate i 1979 med «Ingen vei tilbake» og Gammleng-prisen i 1991. 

For mer info om denne nasjonalskatten er det bare å besøke hennes Facebook-side, der hun ofte deler sine tanker og tekster med fansen.

Anita Skorgan.jpg
bottom of page